Alla inlägg den 22 juli 2010

Av H - 22 juli 2010 21:16

Nu när det äntligen är semester och vi har lite tid över, har vi passat på att röja ur vårt blivande-gästrum-som-är-blivande-barnrum. Vi tömde rummet för ett par veckor sedan och ställde allt som förvarats därinne (ouppackade kartonger och överblivna möbler) i vardagsrummet. Tanken var att vi snabbt och enkelt skulle renovera därinne och sedan börja ställa tillbaka saker...så har det inte riktigt blivit. Istället satsar vi på en mer laid back-renovering, vilket innebär att sakerna i vardagsrummet står där de står. Lite målning då och då är väldigt skönt för semesterkänslan, men skapar inga jätteförändringar över en dag. Varje gång jag passerar vardagsrummet och ser allt som står ivägen, tänker jag dock att imorgon DÅ ska jag sätta fart. Vi får väl se imorgon...


Rummet som vi renoverar hade tidigare en dörr från varje håll, något som vi ändrade på då vi satte igen den ena dörren i höstas. Där dörrhålet tidigare var saknas nu tapet, vilket är ett litet problem eftersom vi tänkte måla övriga tapeten - MEN - om vi bara kan hitta en snarlik tapet att tapetsera igen hålet med är ju problemet löst...tänkte vi. Det visade sig dock inte vara så lätt att hitta en snarlik tapet. Tydligen har Hisingens tapetaffärer tömt sina trådtapetslager från 70-talet och efterlysningen på Facebook gav heller inga resultat. (Varför slänger folk sådana bra-att-ha-saker?) Upplösning kom dock idag, när vi 4 minuter innan stängning sprang in på Hornbach (6:e tapetaffären i ordningen) och hittade en randig strukturtapet, som med lite tur kan misstas för trådtapet. Det är värt en chansning iaf, vi får se hur det blir efter målningen!


Dagen har spenderats i V-borg i en härligt solig trädgård tillsammans med härligt soligt folk! ;-) Lunchbjudning som varade fram till 6 (eller kanske var det gästerna som inte hade vett att åka hem tidigare). Trevligt var det i alla fall!

Ovido - Quiz & Flashcards