Alla inlägg den 1 augusti 2010

Av H - 1 augusti 2010 15:00

Efter förra veckans väldigt bakåtlutade inställning till renovering har vi nu fått lite fart (=det tråkiga underarbetet är färdigt, det roliga återuppbyggandet väntar!).


1) Dörrhålet som vi satte igen, behövde ju tapet...


2)...som vi till slut hittade på Hornbach.


3) Och resultatet blev helt okej! Nästan samma struktur ändå!

  


Vi kunde sedan börja måla!


4) Den beige/turkosa tapeten och den tjusiga panelen blev vit...


5) ...och sedan ljusgrå!



Bakslag:

Någon (läs: maken) ställde ut elementfärgen i garaget inför väggmålningen och någon (läs: jag) tittade inte så noga på burken som stod kvar, utan har målat elementet i två omgånger med takfärg! Eftersom den andra målningen ägde rum under tidig natt och misstaget upptäcktes nästan omgående, blev sorgen mycket stor (väldigt trött: borde inte målat, borde sovit istället). Idag är det dock nya tag som gäller. Takfärgen ska skrubbas bort och elementfärgen ska på!

(Jag vill förtydliga att jag inte på något sätt vill skuldbelägga min make, men skulden blir lite lättare att bära om man delar på den).


Nu blir det alltså elementtvätt och -målning och imorgon hoppas vi kunna tapetsera fönsterväggen med en mörkgrå fondtapet. Lite lister på plats och sedan är det KLART! Åh, vad jag längtar! På tisdag hoppas jag att gästsängen står bäddad därinne och att våra nyinköpta blocket-bokhyllor är monterade och färdiga att fyllas. Bildbevis kommer när vi har gått i mål! 


Ovido - Quiz & Flashcards