Alla inlägg under november 2010

Av H - 21 november 2010 22:29

...och ingen bebis än! Bara så ni vet!

Av H - 19 november 2010 22:52

En mysig fredag som knappt hann börja innan den slutade! Maken jobbade extra i natt och kom hem vid 8-tiden i morse, ungefär samtidigt som rörmokarna anlände. Frukost, soffmys och lite Sequence innan nattarbetaren gick och la sig. Jag fick några timmar att fixa här hemma medan hantverkarna slutförde och lämnade huset. Tänk att både toa, handfat, dusch och golvvärme nu fungerar. Nästan för bra för att vara sant! =)

Ikväll har makens syster med familj varit här på fredagsmiddag och deras snart-tvååring var på strålande humör. Tänk att vi inom kort också ska ha en sådan! (Inte en tvååring så klart, men ni fattar...) Hann med en sväng ner till syster för Gekåsfyndsinspektion och sedan hem igen för att vinka av maken som åkte till jobbet för ännu en natts isarbete. Håller tummarna för att inget sätter igång innan han jobbat färdigt och hunnit hem för några timmars sömn!

Känner nu hur glöggen kallar på mig, dags att värma en kopp! Trevlig helg!

Av H - 18 november 2010 21:28

I samma stund som man passerar det beräknade datumet, kommer automatiskt plikten att ständigt informera sin nära och kära om var man är! För om man inte syns på nätet eller inte svarar i telefonen, då kanske man håller på att föda barn. Därför ändrar jag från och med nu status på Fb minst en gång om dagen, skriver ett blogginlägg per dag (nästan) och bär telefonen med mig vart jag än går! Dock fick jag lämna den på tvättstugebänken idag när jag skulle duscha...2 missade samtal väntade när jag kom ut från duschen. Åtgärd: bara treminutersduschar fram till förlossning! =)


Idag har vi varit på ultraljud och allt var så bra så! Jag har hela tiden haft i bakhuvudet att vi nog får en liten bebis eftersom han låg lite under kurvan i början av graviditeten. Dock hamnade läkarens viktuppskattning på drygt 3,6 kg idag, så någon mini-bebis blir det nog inte! Vi hann med en snabbundersökning också, som visade att det högst troligt inte är någon bebis på gång just nu. Känns lite skönt att veta, för då slipper jag gå och känna efter hela tiden. Kan slappna av mentalt över helgen, så tar jag upp 'kännandet' på måndag igen! =)


Imorgon kommer rörmokaren och ansluter toa, dusch, blandare och golvvärme och sedan är det upp till oss att färdigställa det sista! Känns så underbart att allt börjar falla på plats! Lägger upp bilder när det är helt färdigt, förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge.


Nu blir det en påtår på glöggen och en till lussekatt framför tv:n. Mys!

Av H - 16 november 2010 22:01

...är det uppräkningen som börjar nu?


Än så länge visar sig inga tecken på att morgondagen skulle vara dagen D. Vår bebis stannar nog kvar där inne några dagar till. Och oss spelar det inte så stor roll. Både jag och maken har planer för de kommande dagarna - mina riktigt mysiga - så bebisen får gärna vänta lite =) Uppdatering följer när det finns något att uppdatera om...

Av H - 14 november 2010 21:13

Nu har vi fått upp skåpen i vardagsrummet!

  

Av H - 10 november 2010 22:10

...till beräknad förlossning. Känns helt overkligt! Vi började räkna veckorna i mars och då kändes det som en evighet tills bebisen skulle komma och nu är det bara 7 dagar kvar. Visserligen kanske han inte kommer just den dagen, men tänk ändå - inom 4 veckor är han här! I hans rum står den nyomklädda babykorgen på plats och nya gardiner hänger uppe, i uterummet står den för dagen nya vagnen monterad och väntar. Det går ändå inte att greppa!


Maken är, från och med idag, ledig en vecka - känns lyxigt att få vara hemma och mysa tillsammans innan kaoset sätter igång. Idag har vi gjort en tur till byggvaruhuset och storhandlat till badrummet. Nu är vi verkligen inne på slutspurten! Vi fick köpt bänkskivor, handfat, blandare, ventil och fönsterlister...sen tog tiden slut. På fredag ska vi komplementera med duschtillbehör. Om bebisen bara ger oss en vecka till, så ska vi nog hinna färdigt med badrummet innan hans ankomst!

Av H - 8 november 2010 23:19

Har glömt att lägga upp en bild på vår nya halltapet som kom upp i helgen. Första försöket att tapetsera gjorde vi för en vecka sedan, men halvväggs klara upptäckte vi att ena rullen tapet var feltryckt. Inte mycket annat att göra än att låta hallen stå halvtapetserad några dagar och beställa nya rullar. Efter ett andra försök i fredags kom tapeten upp utan större problem.

Vi ville ha en halltapet som 'livar upp lite' - be careful what you wish for...

Av H - 7 november 2010 14:41

Ovido - Quiz & Flashcards