Alla inlägg den 25 januari 2011

Av H - 25 januari 2011 20:25

Idag bloggar jag från toalettstolen. Dock använder jag inte själva toaletten, utan nyttjar den bara som sittplats. Anledning: sonens favoritleksak (haha, fjantig förstagångsmamma som tror att tvåmånadersbebisar har favoritleksaker) finns i badrummet. När han för några veckor sedan började fästa blicken 'på riktigt' hängde vi upp de mobiler som han fått i present. Ovanför skötbordet hänger nu färgglada flygplan och dessa är han alltså helt tokig i. Vi hinner knappt lägga ner honom innan han börjar jollra och smaila mot planen. Varken mamma eller pappa står sig i konkurrensen. Därför förläggs allt fler aktiviteter till just badrummet. Frukostintag, tidningsläsning, tvättvikning och nu bloggande - allt går utmärkt att göra i badrummet och sonen är nöjd under tiden. Win-win, liksom...

(Dock krävs snabb reaktionsförmåga, då toalettstolen är mitt i skottlinjen. Skulle han känna för att lätta på trycket behöver man kunna kasta sig upp...snabbt! Täcker jobbets försäkring kiss i tangentbordet!?)


Idag har vi haft en riktig slappardag. Maken var hemma fram till kl 2 och vi spenderade tiden tillsammans i soffan. Långfrukost, Entourage och så småningom lite kaffe. När maken lämnade hemmet för jobbet tog vi en promenad ner till syster. Där bjöds det på middag, jonglerbollstillverkning, nybakta bullar och goa kramar. Sonen sov största delen av besöket, vilket gav möjlighet att mysa lite extra med de större trollen. Härligt!


Nu ska jag ge mig ut på receptjakt. Om några veckor blir det brunchbjudning för familjen i samband med födelsedagen och då vore det kul att testa lite nytt. Husrenovering och bebis har flyttat ner köksexprimenterandet på prioriteringslistan, men nu är det dags att flytta upp det igen! Tips på brunchrätter, någon?

Ovido - Quiz & Flashcards